SI
Show menu

Spremljevalni program 2019

DOŽIVITE EVROPO v HIŠI EVROPSKE UNIJE V LJUBLJANI
Torek, 14. 5. - četrtek, 16. maj 2019

Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na voden ogled: Jurček, vhod na Gospodarsko razstavišče, vsak dan od 14. do 16. 5. ob 9.50, 11.50 in 13.50.

Brezplačni vodeni obiski multimedijskega centra v Hiši evropske unije v Ljubljani. Obiščite multimedijski center Doživi Evropo v Hiši EU v Ljubljani. Na vodenem obisku boste preko interaktivnih multimedijskih postaj in zaslonov na edinstven način spoznali delovanje Evropskega parlamenta in Evropske unije v celoti in kako sprejete odločitve vplivajo na vsakdanje življenje državljanov. Še posebej zabaven je postanek v kabini za fotografiranje, kjer lahko z različnimi ozadji in pripomočki posnamete izvirno fotografijo in jo pošljete prijateljem.

Zbrane interesente bo vodnik peljal v Hišo Evropske unije (v neposredni bližini Gospodarskega razstavišča, 250 m), kjer se bo pričel voden 1-urni obisk. Prehodne prijave niso potrebne.

www.tokratgremvolit.eu

Sponzor programa Dnevov medgeneracijskega sožitja: Zavarovalnica Triglav d.d.
VODEN OBISK TRIGLAV LAB – TEHNOLOŠKI CENTER DOŽIVETIJ SKUPINE TRIGLAV
Triglav Lab je tehnološki center doživetij Skupine Triglav. V njem se lahko s pomočjo digitalnih rešitev na zabaven način poučite o varnosti. Preizkusite lahko simulator potresa, doživite simulacijo reševanja iz prometne nesreče, se v virtualnih skokih poženete s planiške velikanke in preverite vaše vozniške sposobnosti na DRAJV simulatorju.

Torek, 14. 5. 2019, ob 11.00, 13.00 in 15.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana
Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na voden ogled: Jurček GR ob 10.45 / 12.45 / 14.45.
Čas trajanja obiska: 1 h

Sreda, 15. 5. 2019, ob 13.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana
Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na voden ogled: Jurček GR ob 12.45.
Čas trajanja obiska: 1 h

Četrtek, 16. 5. 2019, ob 11.00 in 13.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana
Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na voden ogled: Jurček GR ob 10.45 in 12.45.
Čas trajanja obiska: 1 h


»VIRTUALNO TEKMOVANJE V SKOKIH«
Torek, 14. 5. 2019, ob 17.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana

Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na tekmovanje: Jurček GR ob 16.45.
Čas trajanja obiska: 1 h

Ko v Planici skačejo naši orli, mi pa navijamo za njih s kavča, poleti zgledajo morda enostavno. Pa so res? Poletite s pomočjo interaktivne simulacije smučarskih poletov v Triglav Labu, doživite ta neverjeten občutek in se v dolžini skoka pomerite s sovrstniki.»OHRANJANJE SAMOSTOJNOSTI OSEB Z DEMENCO S POMOČJO SODOBNE TEHNOLOGIJE« (gostujoča delavnica Dnevov medgeneracijskega sožitja)
sreda, 15. 5. 2019, 11.00 – 12.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana

Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na delavnico: Jurček GR ob 10.45.
Čas trajanja delavnice: 1 h

Izvaja: Spominčica-Alzheimer Slovenija

Predavatelj: David Krivec, generalni sekretar Spominčice

Osebe z demenco se že od najbolj zgodnje faze bolezni soočajo s kognitivnih upadom na več področjih. Za zagotavljanje čim večje kakovosti življenja si Spominčica prizadeva, da te osebe ostanejo čim dlje samostojne. Zato jih vključujejo v številne družabne in animacijske dejavnosti, vzpostavljajo mrežo Demenci prijaznih točk, da te osebe ostanejo samostojne uporabnice storitev v skupnosti in jih vključujejo v trening delavnice v okviru evropskih projektov (IONIS in AD-AUTONOMY) za ohranjanje samostojnosti s pomočjo sodobne tehnologije na najrazličnejših življenjskih ravneh.


»TRIGLAV – UGLEDNI DELODAJALEC«
Sreda, 15. 5. 2019, ob 16.30, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana

Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na predstavitev: Jurček GR ob 16.15.
Čas trajanja obiska: 1 h

Vir trajnostnega razvoja Skupine Triglav so zavzeti in visoko strokovni zaposleni, kar nas umešča med najbolj zaželene delodajalce v regiji. Od zaposlenih pričakujemo, da se bodo izkazali s strokovnostjo, odgovornostjo in proaktivnostjo ter da so njihove kompetence usmerjene v sodelovanje in prevzemanje odgovornosti. V ta namen jim posvečamo posebno pozornost že od prvega delovnega dne, v Zavarovalnici Triglav tudi s programom uvajalnega mentorstva.

Našim zaposlenim nudimo: varno zaposlitev, strokovno rast s pridobivanjem znanj in izkušenj, osebnostni in karierni razvoj, stimulativno nagrajevanje, možnost dela v mednarodnem okolju, bogat nabor internih in eksternih izobraževanj.

V okviru programa Triglav.smo izvajamo vrsto dejavnosti za dobro počutje zaposlenih, med drugim zaposlenim omogočamo dopustovanje v počitniških objektih zavarovalnice, organiziramo  rekreativne in druge dogodke.  V dejavnosti vključujemo tudi družinske člane zaposlenih, upokojence in organiziramo dogodke ter dejavnosti za otroke.

V okviru projekta Najuglednejši delodajalec, ki ga izvaja podjetje MojeDelo.com, smo se leta 2018 uvrstili med najuglednejše delodajalce tako v skupni razvrstitvi podjetij kot v panogi.

Delite z nami svoje znanje, izkušnje, poglede in življenjske zgodbe ter nas navdušite za našo skupno pot!


VARNA VOŽNJA S POMOČJO DRAJV SIMULATORJA
Četrtek, 16. 5. 2019, ob 14.00, Triglav Lab, Dunajska 20, Ljubljana
Zbirno mesto za obiskovalce Dnevov medgeneracijskega sožitja za odhod na voden ogled: Jurček GR ob 13.50.
Čas trajanja obiska: 1 h

Vaja dela mojstra. A cesta res ni kraj, kjer bi bilo smiselno vaditi, kako ravnati ob neljubih dogodkih. Da pa boste vozniki pripravljeni na različne situacije v prometu, lahko s pomočjo DRAJV simulatorja izpopolnite svoje veščine in odpravite nepravilne vzorce ter tako bistveno izboljšate svoje znanje in prispevate k zmanjšanju števila prometnih nesreč.

Novice

26.03.2020

Dnevi medgeneracijskega sožitja prestavljeni na kasneje

Zaradi izrednih razmer v zvezi s pandemijo virusa Covid-19 smo na Gospodarskem razstavišču v sodelovanju s soorganizatorjem prireditve Zvezo upokojencev Slovenije primorani prestaviti
Preberi več >>
26.02.2020

Stanovanjska problematika na Dnevih

Na radio Prvi ste v oddaji Storž lahko prisluhnili drugi temi Dnevov medgeneracijskega sožitja 2020: Prihodnost študentskih namestitev. Cirila Štuber se je pogovarjala s Tino Smonkar iz ...
Preberi več >>
10.02.2020

Dnevi medgeneracijskega sožitja

Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bodo na Gospodarskem razstavišču 19. in 20. maja, tokrat nagovarjajo z nosilno temo o stanovanjski problematiki in stanovanjski mobilnosti. Ker Zveza društev upokojencev Slovenije ne zaznava ukrepov za reševanje stanovanjske ...
Preberi več >>
Arhiv novic »