SI
Show menu

Natečaji

VABILO K SODELOVANJU V NATEČAJIH USTVARJALNOSTI

Komisija za program Dnevov medgeneracijskega sožitja razpisuje natečaje za leto 2020, s katerimi odpiramo prostor ustvarjalnosti za mlado, srednjo in tretjo generacijo.
Poudarek je na spodbujanju ustvarjalnosti vseh generacij. Vljudno vabljeni k soustvarjanju drugih Dnevov medgeneracijskega sožitja.

Sodelujete lahko v naslednjih natečajih:

— MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA OBLIKOVANJE VOŠČILNICE 2020: »MOJA HIŠICA, MOJ SVET«
— MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA VEZEN PRTIČEK 2020: »LJUBO DOMA KDOR GA IMA« 2020
— FOTOGRAFSKI NATEČAJ 2020: »NAŠ DOM« 

Rok za oddajo del: do vključno 28. februarja 2020. Prispela dela in izdelke natečajev si bo mogoče ogledati na razstavah v Ustvarjalnem stičišču ZDUS v času Dnevov medgeneracijskega sožitja (19. – 21. 5. 2020) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

NAGRAJENCI NATEČAJEV USTVARJALNOSTI 2019

MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA OBLIKOVANJE VOŠČILNICE
Med 227 prispelimi voščilnicami je ocenjevalna komisija v sestavi Milena Dimec (predsednica), Zdenka Bevc Škof (članica) in Marija Pilko (članica) nagradila:

— Breda Podbevšče, DUPDS, Sekcija Domžale in OŠ Rodica: voščilnica Trije zeleni
— Jožef Cafnik, Dobrunje: voščilnica Sprehod
— Rozalija Repovž, Hrastnik: voščilnica Posadila sva lončnico ljubezni

Razstava voščilnic bo na ogled na Dnevih medgeneracijskega sožitja od 14. do 16. maja (9.00 – 18.00) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.


MEDGENERACIJSKI NATEČAJ ZA IZDELAVO ČIPKE
Med 34 prispelimi čipkami je ocenjevalna komisija v sestavi Zdenka Trobec Milanović (predsednica), Anica Uršič (članica) in Zofija Voler (članica) nagradila:

— Nevenka Malnič, DU Kanal: čipka Zdusko uči
— Petra Marinko Rus, Spodnja Idrija: čipka Brezčasno življenja
— Vera Lipec, DU Radeče: čiška Zrak

Razstava čipk bo na ogled na Dnevih medgeneracijskega sožitja od 14. do 16. maja (9.00 – 18.00) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.


FOTOGRAFSKI NATEČAJ »PODOBE MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA« 2019
Med 34 prispelimi fotografijami je ocenjevalna komisija v sestavi Vladimir Kraljič (predsednik), Nevenka Vidmar (članica) in Vilijem Šetar (član) nagradila:

— Marica Rošker, DU Mislinja: fotografija Kdo je zmagal?
— Janez Resmar, Radovljica: fotografija In v gozdu sreča volka
— Simon Krejan, Kranj: fotografija Zaskrbljena mladost

Fotografska razstava natečaja na ogled na Dnevih medgeneracijskega sožitja od 14. do 16. maja (9.00 – 18.00) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Novice

26.03.2020

Dnevi medgeneracijskega sožitja prestavljeni na kasneje

Zaradi izrednih razmer v zvezi s pandemijo virusa Covid-19 smo na Gospodarskem razstavišču v sodelovanju s soorganizatorjem prireditve Zvezo upokojencev Slovenije primorani prestaviti
Preberi več >>
26.02.2020

Stanovanjska problematika na Dnevih

Na radio Prvi ste v oddaji Storž lahko prisluhnili drugi temi Dnevov medgeneracijskega sožitja 2020: Prihodnost študentskih namestitev. Cirila Štuber se je pogovarjala s Tino Smonkar iz ...
Preberi več >>
10.02.2020

Dnevi medgeneracijskega sožitja

Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki bodo na Gospodarskem razstavišču 19. in 20. maja, tokrat nagovarjajo z nosilno temo o stanovanjski problematiki in stanovanjski mobilnosti. Ker Zveza društev upokojencev Slovenije ne zaznava ukrepov za reševanje stanovanjske ...
Preberi več >>
Arhiv novic »